Login   Visitor   Home  

Uw zoek opdracht wordt momenteel verwerkt dit kan even duren. Een ogenblik alstublieft....

[]
 

Club Contact

Wilt u in contact komen met FC Omniworld? Via onderstaande invul velden komt u vraag of reactie zo snel mogelijk bij de daarvoor verantwoordelijke terecht.

De velden met een * zijn verplichte invoervelden!

Van *
Soort Bericht *
Onderwerp *
Bericht
Organisatie

Club Organisatie
Club Organisatie Zowel binnen als buiten de lijnen vormt FC Omniworld één club. Hieronder volgt een korte opsomming van alle betrokkenen binnen de organisatie.
De Medewerkers
Voorzitter
Algemeen Directeur
Rien Timmer
Manager Technische Zaken
Jeffrey Kooistra
Manager Algemene Zaken
Dirk van der Pool
Medewerker Algemene Zaken
Ben Formannoij
Manager Commerciële Zaken
Remco Heerkens
Medewerker Commerciële Zaken
Job Worm
Office Manager
Kelsey Crompvoets-Cosaert
Corine Rijnhart
Raad van Commissarissen
René ter Borgh (voorzitter)
Klaas Wilting
John Heldoorn
Jos Joosen (vice-voorzitter)
Lesley Bamberger
Paul Baudoin
Hoofd Opleidingen
René Koster
PR & Communicatie
Ik Wil Publiciteit
Materiaalman
Hoofd scouting jeugdopleiding
Atie van der Pool
Scouts Jeugdopleiding
Wim Peter van Panhuis
Club Historie De geschiedenis van FC Omniworld begint toen BVC (Beroeps Voetbal Club) uit Amsterdam werd verkocht aan de legendarische Dé Stoop. De clubnaam veranderde in DWSA (Door Wilskracht Sterk Amsterdam) en vervolgens DWS. BVC had in de tweede helft van de jaren ’50 een supportersclub met de naam De Zwarte Schapen. Op het moment dat Dé Stoop DWS liet opgaan in FC Amsterdam, kwam de supportersvereniging in opstand. Dertien marktkooplui van de Albert Cuyp maakten van de supportersclub een voetbalclub.

De Zwarte Schapen (DZS) denderden de eerste jaren door de competities heen. Vanuit de derde klasse Amsterdam werd vijf keer achter elkaar het kampioenschap behaald en speelde de club tweede klasse KNVB. De stormachtige ontwikkeling zorgde wel voor financiële zorgen. De middenstanders bij de club bedachten soms slimme constructies. Zo ging de club om die reden een tijd lang door het leven als Sloterplas. De prestaties waren er niet minder om: de club stoomde door tot de hoofdklasse, het allerhoogste amateurniveau. In het team werden bekende voetballers opgeleid zoals Karel Bouwens, Gerrie Kleton, Henk Wisman, Martin Haar en Gerard van der Lem. Halverwege de jaren ’90 ging de club weer verder onder de naam De Zwarte Schapen. Maar het tij zat tegen. De KNVB royeerde de club zelfs voor een half jaar. De club werd vrijgesproken van de beschuldigingen, maar het leed was al geschied: er waren nog maar vier elftallen over. Op dat moment kwam het naar erkenning hunkerende Almere langs. De stad wilde graag een hoofdklasser binnen de grenzen halen om later ‘op de kaart’ te komen met de realisatie van betaald voetbal.

Eenmaal in Almere degradeerden De Zwarte Schapen onmiddellijk, om een jaar later weer te promoveren. De naam werd gewijzigd in Sporting Flevoland en toen de club onderdeel ging uitmaken van de NV Omniworld kreeg het de huidige naam FC Omniworld. Samen met het Apeldoornse AGOVV verkreeg FC Omniworld van de KNVB een licentie om een BVO te worden. AGOVV maakte in het seizoen 2003-2004 de overstap naar de Gouden Gidsdivisie. In oktober van 2003 maakte de Stichting Betaald Voetbal Almere bekend dat FC Omniworld de overstap gaat maken in het seizoen 2004-2005. Dat gebeurde uiteindelijk in het seizoen 2005-2006. Toen gebeurde uiteindelijk wat de BVC in de vorige eeuw al voor ogen had: een Beroeps Voetbal Club. Maar dan in Almere (tekst: ikwilpubliciteit, Almere)
 
 
 
 
 
 
website powered by: www.archimedict.nl